Unisexmote

Som alle andre svingninger i motebildet, varierer det også fra år til år og fra sesong til sesong om unisexmote er bra eller mindre bra. Når det gjelder muligheten til å bruke klær som egner seg for alle, er nok jentene i en spesielt heldig posisjon, siden det er lettere for jenter å kle seg i klær som er sydd for gutter eller menn, enn omvendt. Det gjør at kvinner kan følge motetrendene på en helt annen måte en gutta, og kan tillate seg å kle seg i guttenes skjorter, bukser og sko hvis de ønsker det.

shutterstock_367361015

Mange butikker selger faktisk også klær som passer for begge kjønn, og disse går innunder kategorien unisex. Store herreskjorter og fritidssko er ofte plagg som kan brukes av begge kjønn. Jenter elsker å ha de store og behagelige skjortene utenpå andre, mer feminine plagg.

Unisexmoten som fenomen ble skapt av motedesigneren Coco Chanel, noe som trolig var et resultat av hennes harde arbeid og engasjement for kvinner i samfunnet. Som en del av likestillingsarbeidet så hun det som helt naturlig at kvinner skulle kunne gå i bukser og ha kortklipt hår. Etter Coco Chanels død i 1971 står fortsatt hennes tanker om kvinners rettigheter sterkt i mange deler av samfunnet, og man kan trygt si at unisexmote handler om at jenter har rett til å kle oss som vi ønsker.