Form din egen drømmekropp

Vi lever i en tid der utseende har ganske mye å si, og hvordan du presenterer deg selv for andre og verden er viktig. Reality-stjerner som Kardashian-familien tjener millioner av kroner på sosiale medier og alt som følger, og på samme måte har vi alle blitt en slags merkevare. Det er derfor opp til hver enkelt å bestemme hvordan man vil se ut og forme seg selv slik man ønsker.

Plastisk kirurgi er blitt veldig vanlig, og stadig flere velger å endre på det de ikke er helt fornøyd med. Man trenger ikke endre seg til det bildet som fremstår som «dagens skjønnhetsideal», for det viktigste er at du selv er fornøyd med hvordan du ser ut. Noen ønsker et utseende som passer overens med hvordan man føler seg på innsiden, enten det er snakk om mindre endringer eller kjønnsskifter, og alle burde selv få lov til å velge hvordan de skal se ut. Det å se bra ut, og å kjenne seg som et helt menneske både innvendig og utvendig, er viktig for at man skal kunne leve et autentisk liv og kjenne seg vel og bra.

Noen vil ha mindre pupper, mens andre vil forstørre brystene eller rumpa. Til og med menn legger seg under kniven av ulike grunner, for eksempel for å ta implantat i leggene. Ansiktsløft er mindre inngrep som kan være ganske billige og ikke krever store operasjoner, men som varer lenge og som kan gjøre en dramatisk forskjell på en persons utseende – og dermed påvirke selvfølelsen og selvtilliten til den det gjelder.

Vi velger allerede hvordan vi skal kle oss, sminke oss, hva slags hus og bil vi vil ha og hvordan vi skal oppføre oss mot andre. I dagens moderne samfunn, der kirurgi er tryggere enn noen gang, så er det ingenting i veien for at man skal få bestemme hvordan kroppen skal se ut også.